x | 8 | ||
= | |||
12 −x | 10 |
1 | ||
x = 5 | ||
3 |
2 | ||
y = 6 | ||
3 |
20 | ||
102 = ( | + z)2 +h2 | |
3 |
16 | ||
82 = ( | − z)2 + h2 | |
3 |
5 | ||
z = | ||
6 |
2 | ||
d = 6 | ||
3 |
e | 8 | ||
= | i e+f=12 | ||
f | 10 |
16 | 20 | |||
e= | i f= | |||
3 | 3 |
9 | ||
cosα= | ||
16 |
16 | 16 | 9 | ||||
d2=( | )2+82−2* | *8 * | ||||
3 | 3 | 16 |
400 | ||
d2= | ||
9 |
20 | ||
d= | ||
3 |
64+100−144 | 1 | |||
cos2α= | = | −− trójkąt ostrokątny | ||
2*8*10 | 8 |
20 | ||
d= | ||
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |