f zlozona
ania: czy to jest dobrze?
f(x)= (6x+2)20
f'(x)= 20* (6x+2)19 (6+0)
22 lis 13:17
ABC:
dobrze
22 lis 13:20
ania: dziekuje
22 lis 13:27
ania: a moglabym prosic o werfikacje jeszcze takiego przykladu
| | 1 | | 1 | |
f(x)= 1/3√x3+ |
| (1 prze pierwiastek trzeciego stopnia z wyrazenia x3+ |
| , |
| | x3 | | x3 | |
przepraszam nie moge inaczej tego zapisac)
| | 1 | | 2 | |
f'(x)= −13(x3+ |
| )−43(3x2− |
| ) |
| | x3 | | x3 | |
22 lis 13:34
ABC: | | 1 | |
ania jaka jest pochodna z |
| ? popraw się  |
| | x3 | |
22 lis 13:36
ania:
a oprocz tego dobrze, moj sposob liczenia tego jest poprawny?
22 lis 13:41
Jerzy:
13:41 , pochodna źle policzona
22 lis 13:58
Jerzy:
| | 3 | |
13:34, jeśli na końcu dasz: − |
| , to będzie OK. |
| | x4 | |
22 lis 14:04