21 lis 13:32
21 lis 13:33
anonim123: czyli równa się 1?
21 lis 13:35
janek191:
Tw. o trzech ciągach.
21 lis 13:35
anonim123: ja korzystałam z twierdzenia o trzech ciągach
21 lis 13:36
anonim123: Może ktoś wytłumaczyć, dlaczego 1?
21 lis 13:38
21 lis 13:38
janek191:
lim n√2 = 1
n→∞
lim n√n = 1
n→∞
21 lis 13:40
anonim123: | | 2 | |
też tak robiłam tylko nie wiem dlaczego pierwiastek z |
| =1 bo według mnie 0 |
| | n5 | |
21 lis 13:40
anonim123: Aha już wiem
21 lis 13:40
janek191:
| n√2 | | n√2 | |
| ≤ an ≤ |
| |
| (n√n)5 | | (n√n)4 | |
21 lis 13:44