21 lis 12:30
ite: dziwnie sformułowane pytanie,
może o to pytasz ?
lim(x→1+) f(x)=f(3)=3
21 lis 12:37
Jerzy:
Ggranica prawostronna 3 , lewostronna − niesk.
F. odwrotna do lnx, to ex , bo: y = lnx to x ey
21 lis 12:37
ite: o jedną trójkę za dużo ...f(1)=3
21 lis 12:37
anonim123: czyli lewostronna minus nieskończoność?
a nie rozumiem tej odwrotności
21 lis 12:41
Jerzy:
Tak, −∞
To poczytaj w internecie , co to jest funkcja odwrotna.
21 lis 12:45
Jerzy:
Tam miało być: y = lnx ⇒ x = ey
21 lis 12:47
anonim123: Już wiem. Dziękuję.
21 lis 13:20