3 | 18 | |||
[ | ]x−2 = | |||
5 | 30 |
1 | 1 | |||
2*3*3x + 7* | *5x= 5x + 8* | *3x | ||
25 | 3 |
7 | 8 | |||
6*3x + | *5x = 5x + | *3x | ||
25 | 3 |
8 | 7 | |||
6*3x − | *3x = 5x − | *5x | ||
3 | 25 |
1 | 18 | |||
3 | *3x = 4 | *5x | ||
3 | 25 |
10 | 118 | ||
*3x = | *5x / : 5x | ||
3 | 25 |
10 | 3 | 118 | 3 | ||||
*( | )x = | / * | |||||
3 | 5 | 25 | 10 |
3 | ||
( | )x = | |
5 |
10 | 18 | ||
*3x = | *5x | ||
3 | 25 |
3 | 27 | |||
( | )x = | |||
5 | 125 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |