granica funkcji
xyz: lim x dąży do 0 (3x2+2x)/(6x2−2x)
20 lis 20:49
Eta:
| | x(3x+2) | | 3x+2 | |
f(x)= |
| = |
| x ≠0 |
| | 2x(3x−2) | | 2(3x−2) | |
x→0 g=−1/2
20 lis 21:17
Jerzy:
| | 6x + 2 | |
= lim |
| = −1 |
| | 12x − 2 | |
20 lis 21:19
Jerzy:
Witaj Eta, coś nie tak z mianownikiem.
20 lis 21:22
Eta:
No jasne

Dzięki za poprawkę
20 lis 21:25
20 lis 21:26
Jerzy:
U mnie był „szpital”
20 lis 21:28
Eta:
Szpitale teraz zajęte
20 lis 21:29
Jerzy:
Ja to liczyłem obok szpitala
20 lis 21:31
Eta:
Aaaaaaaa ok
20 lis 21:39