19 lis 21:33
Mila:
e)
| | 3*(2x) | |
limx→0 |
| =3*1=3 |
| | arctg(2x) | |
19 lis 21:45
ite: | | 6x | | 3*2x | |
e/ |
| = |
| i teraz skorzystaj z podanego pod zadaniem wzoru |
| | arc tg(2x) | | arc tg(2x) | |
19 lis 21:45
ite:
19 lis 21:46
Mila: f)
| | ln(1+x) | | x | |
=limx→0 |
| * |
| =1*1=1 |
| | x | | ex−1 | |
19 lis 21:50
Mila:
Ostatnie spróbuj sam.
19 lis 21:53
anonim123: To ostatnie jednak mam zrobione przez nauczyciela
19 lis 22:55
anonim123: A w ostatnim przykładzie ten który jednak mam zrobiony to dlaczego akurat tak trzeba rozbić
ex−1/x*7x/sin7x*1/7?
20 lis 10:15
a7: ale o który pytasz przykład?
20 lis 10:17
a7: c?
20 lis 10:18
anonim123: o c)
20 lis 10:18
a7: | | ex−1 | |
korzystamy z tego , że limx→0sinx/x=1 i limx→0 |
| =1 |
| | x | |
20 lis 10:26
Jerzy:
| | ex − 1 | | x | |
c) = lim |
| * |
| |
| | x | | sin(7x) | |
| | 7x | | 1 | |
limU{x}{sin(7x) = |
| * |
| |
| | sin(7x) | | 7 | |
teraz widzisz ?
20 lis 10:30
anonim123: tak dziękuję
20 lis 10:42