Proszę o pomoc i wyjaśnienie
Matizer Noga: Z dwóch miejscowości oddalonych od siebie o 126 km wyjechali naprzeciw siebie dwaj rowerzyści.
Jeden z nich wyjechał godzinę później i jechał o 4 km/h szybciej. Rowerzyści spotkali się w
połowie drogi.
Oblicz średnią prędkość każdego z nich.
19 lis 21:06
chichi: | | s | | s | |
V= |
| oraz V+4= |
| , s=63 |
| | t | | t−1 | |
19 lis 21:14
chichi: V=18km/h i V+4=22km/h
19 lis 21:15
chichi: tfu
V=14km/h oraz V+4=18km/h
19 lis 21:15
ABC:
14 km/h i 18 km/h
19 lis 21:17
Mila:

v
a=v+4
v
b=v
Układaj równania i rozwiąż.
19 lis 21:20
Matizer Noga: Tylko że zastanawiam się,jak mam je ułożyć.
19 lis 21:32
19 lis 21:39
Mila:
droga= prędkość * czas przebycia
(v+4)*t=63
v*(t+1)=63
19 lis 21:40
daras: @Matizer Noga to dobrze, że sie zastanawiasz, mkże nie wyjdziesz na kompletną nogę
19 lis 21:54
ite:

temat podróżowania z sąsiednich miejscowości tak
lubiany przez całe pokolenia
maturzystów...
19 lis 22:01
Eta:
Pięknie

( tylko gdzie mają
kaski ?
19 lis 22:05
ABC:
Eta kaski są dla .... (autocenzura)
19 lis 22:09
Eta:
20 lis 19:15