matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria zadanie przekształcenie
anonim123:
Nie wiem dlaczego tgalfa=4 to jest zadanie z fizyki ale ja nie rozumiem przekształceń z matematyki
1
chodzi o krok drugi w rozwiązaniu bo według mnie tgalfa=
4
19 lis 12:44
anonim123:
Zapomniałam dać linka
http://www.sofizmat.pl/zadanie/86
19 lis 12:44
6latek:
4cosα=sinα dzielimy obie strony przez cos α i cosα≠0
cosα
sinα
4
=
cosα
cosα
4*1=tgα 4=tgα
19 lis 12:54
anonim123:
Dziękuję
19 lis 12:56