proszę o odpowiedź
Kasiula: Oblicz, na ile sposobów można utworzyć liczby trzycyfrowe za pomocą cyfr:a)2, 4, 6b)4, 4, 7c)0,
2, 3
18 lis 13:23
Jerzy:
Podaj pełną treść zadania , bo jest niejednoznaczne
18 lis 13:27
Kasiula: to jest całe polecenie dział kombinatoryka
18 lis 13:31
Jerzy:
Jeśli cyfry mogą się powtarzać:
a) 3*3*3 = 27
c) 2*3*3 = 18
Jeśli nie mogą:
a)3*2*1 = 6
b) 0
c) 2*2 = 4
18 lis 13:54
a7: a) nie jestem pewna, ale 3*3*3=27
b) nie jestem pewna, ale 2*2*2=8
c) również nie mam pewności , ale 2*3*3=18
18 lis 13:56
a7: b) 3 można sprawdzić nawet na piechotę 447 474 744
18 lis 13:59