opisz
ciapek: 1. Opisz podaną funkcję znanymi Ci sposobami:
f(x) = 2x − 4
2. Narysuj wykres funkcji i odczytaj z wykresu jej własności: Każdej liczbie naturalnej
przyporządkujemy liczbę o 2 większą.
18 lis 12:20
6latek: 1) Sposoby opisywania funkcji
a) graf
b) tabelka
c) wykres
d) sposob slowny
te mi teraz przychodza na mysl
2) N={1,2,3,4,5,............}U{0}
18 lis 12:41
a7:

jest to funkcja liniowa, rosnąca (a>0) , miejsce zerowe x=2 przecięcie osi OY y=b=−4
18 lis 12:43
6latek: Nr 2
proponuje wzor
f(x)=x+2 gdzie x∊N
Tutaj proponuje zrobic tabelke i narysowac wykres
Wykres beda stanowic pojedyncze punkty
18 lis 12:44
6latek: Kłaniam się
18 lis 12:45
a7:
18 lis 12:59
daras: pytanie jakie sposoby zna
ciapek
pewnie żadnych
18 lis 13:45
ciapek: jak opisac tą funkcję
f(x) = 2x − 4
24 lis 12:30
Jerzy:
Krótko: funkcja liniowa
24 lis 13:53
ite:
Dłużej i z większym zaangażowaniem:
Funkcja liniowa, jedna z tych funkcji, które każdy uczeń zna i lubi.
24 lis 14:00
6latek: ciapkowi ite albo a7 juz na to pytanie odpowoiedziala .
Nawet nie raczyl zajrzec tylko pisze nowy temat .Uwazam ze jest nieodpowiedzialny .
24 lis 14:21
Mila:
f(x)=2x−4
opis słowny:
np.
Podwojona pewna liczba zmniejszona o 4.
24 lis 15:21
ciapek: Ktoś wie jak te 2 zadanie zrobić ?
25 lis 09:37
janek191:

z.2
f(x) = x + 2 x∊ℕ
ℕ = { 1,2,3,4,5,6,7, ... }
25 lis 09:55
ciapek: dzieki
25 lis 10:25
ciapek: a wiesz może jak zrobić to 1 zadanie ?
25 lis 10:45