matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzielenie binarne
chudzielec:
Dzielenie w systemie binarnym − co tu jest źle?
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/125568495_397202808146493_1987643901038680167_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=2&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=E7Qln6pDroAAX9Dp1RK&_nc_ht=scontent-frt3-1.xx&oh=1f54e698399a1b12267e28f83653d096&oe=5FD855D6
wynik na górze jest dobry, ale dlaczego tam na dole nie wyszło mi reszty 0?
17 lis 21:37
Maciess:
A dlaczego miało wyjsc 0? W dziesiętnym jakbyś to policzył to to tez by wyszła reszta więc czemu tu ma byc inaczej
17 lis 22:08
daras:
http://lidia-js.kis.p.lodz.pl/Systemy_Liczbowe/cwiczenia/dwojkowy_arytmetyka.php
17 lis 22:34