oblicz
Bartoszko: 4log2 n przez 8log2 (n+1)
17 lis 20:49
Bartoszko: 4log2 n przez 8log2 (n+1)
17 lis 20:51
a7:
| 22log2n | | n2 | |
| = 2log2n2−log2(n+1)3= |
| |
| 23log2(n+1) | | (n−1)3 | |
17 lis 20:54
17 lis 20:56
Tadeusz:
| | 4log2n | |
tak ma być? |
| |
| | 8log2(n+1) | |
17 lis 20:56
Bartoszko: Tak
17 lis 21:00
Bartoszko: Tak Tadeuszu bo trzeba z tego obliczyć granice przy n do nieskończoności
17 lis 21:02
a7: nie wiem czemu zignorowałeś moje roziązanie, ale
| | n2 | |
lim n→∞ |
| = dzielimy licznik i mianownik przez n3= |
| | n3+3n2+3n+1 | |
| | 1/n | |
lim n→∞ |
| =0 |
| | 1+2/n+3/n2 +1/ n3 | |
(?)
17 lis 21:07
Eta:
dla n→
∞ g=0 bo mianownik szybciej rośnie niż licznik
17 lis 21:37
Bartoszko: a7 Kochana jesteś wielka . Tak zrobiłaś pierwsza poprawnie. DZIĘKUJĘ TOBIE I TADZIOWI
17 lis 21:54
a7:
17 lis 22:33