nie mam pojecia
ewa: A={2,5,7}, B = ⟨1; 7) Wypisz podzbiory zbioru A, wykonaj działanie
A ∩ B
17 lis 20:03
Maciess:

Szukasz takich elementów, które są zarówno w jednym i drugim zbiorze.
Zbiór A na czerwono, B na niebiesko
17 lis 20:09
ewa: czyli 2 i 5
a co z tymi podzbiorami zbioru A, o co chodzi?
17 lis 20:12
Maciess: A podzbiory zbioru A jeszcze. Takie zbiory powstałe z elementów danego zbioru w skrócie.
Pamiętaj ze cały zbiór i zbiór pusty też liczymy
Zbiór A ma 3 elementy. Czyli bedzię miał 23 elementów.
P(A)={ ∅,{2},{5},{7},{2,5},{2,7},{5,7},{2,5,7}}
17 lis 20:16