.
Majka: Oblicz wartosc wyrazenia
25a3b3−10a2b3/−5a2b2
Dla a=−3 dla=−2
17 lis 13:51
Jerzy:
I gdzie masz problem ?
17 lis 13:53
Majka: Całościowy
17 lis 13:55
Jerzy:
Przede wszystkim zapis jest zupełnie niejasny.
17 lis 13:56
Jerzy:
Podstaw podane wartości i licz.
17 lis 14:04
6latek: 25a3b3= 25*3*3*a*b = 25*9*a*b bo mnozenie jest przemienne
tak samo pozostale wyrazenia rozpisac
17 lis 14:12
Jerzy:
Witaj

Podejrzewam,że tam są potęgi.
17 lis 14:14
6latek: dzien dobry

Tez tak podejrzewam no ale taki zapis
17 lis 14:26
Mila:
Majka
Napisz ułamek za pomocą dużej litery U
U{licznik} {mianownik} bez tej spacji między klamrami.
Patrz obok pola tekstowego i zobacz jak piszemy potęgi.
17 lis 17:14
moneta:
| | 25a3b3 | | 10a2b3 | |
W= |
| + |
| |
| | −5a2b2 | | 5a2b2 | |
W= −5ab+2b
dla a= −3 i b=−2
W= ....
17 lis 17:19