matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Współrzędenw ektora
Funckja g*:
Wyznacz współrzędne wektora,o który należy przesunąć wykres funkcji f(x)=(x+1)
2
− 2, aby otrzymać wykres funkcji g(x)=x
2
−2x
15 lis 18:54
ICSP:
f(x) = (x+1)
2
− 2 g(x) = x
2
− 2x = (x−1)
2
− 1 [2,1]
15 lis 18:58