15 lis 13:23
ABC:
która minuta i sekunda filmu?
15 lis 13:34
anonim123: 2:11
15 lis 13:36
ICSP: Przecież powiedział.
"Dla n naturalnych n jest mniejsze niż n2 + 1, więc ich dzielenie jest mniejsze od 1"
15 lis 13:43
anonim123: A kiedy an będzie równe zeru dla jakiej wartości n?
15 lis 13:53
ICSP: czy naprawdę rozwiązanie równania
an = 0
sprawia Ci trudność ?
15 lis 13:57
anonim123: n=0?
15 lis 14:03
anonim123: W sumie to chodziło mi o porównanie do jedynki bo mi ujemna delta wyszła
15 lis 14:04
ICSP: a skoro wychodzi ujemna delta to?
15 lis 14:05
anonim123: A dlaczego tam jest w 2:47 takie ograniczenie ja to tak liczyłam 4−3*(−3)
15 lis 14:05
anonim123: nie ma pierwiastków
15 lis 14:06
ICSP: czyli nie istnieje n dla którego an = 1
an = 0 dla n = 0 i jedynie pozostaje pytanie czy 0 zaliczasz do liczb naturalnych.
−1 ≤ cos(n) ≤ 1 // *3
−3 ≤ 3 cos(n) ≤ 3 // * (−1)
3 ≥ − 3cos(n) ≥ −3 // +4
7 ≥ 4 − 3cos(n) ≥ 1
15 lis 14:09
anonim123: Dziękuję
15 lis 15:10