Szkic wykresu funkcji kwadratowej
Marek: Witam, ktoś pomoże w zadaniu? Mam dużo pracy i nie za bardzo się wyrobię.
W prostokątnym układzie współrzędnych naszkicuj wykres funkcji kwadratowej i
omów jej własności:
f(x) = 3x2
13 lis 10:45
inni_też_mają_obowiązki:
13 lis 10:53
13 lis 11:00
Jerzy:

Można też narysować go tutaj.
13 lis 11:30
getin:
Dziedzina: zbiór liczb rzeczywistych
Zbiór wartości: <0; +∞)
miejsce zerowe: x = 0
malejąca dla (−∞; 0> i rosnąca dla <0; +∞)
najmniejsza wartość ymin = 0, brak ymax
jest to funkcja parzysta, tzn. spełnia zależność f(−x) = f(x)
13 lis 11:33
Marek: Uwielbiam was, szkoda że jest zakaz spotykania się bo postawiłbym piwo a nieletnim chociaż te
0%
13 lis 14:24
filip: Zakladam ze jak robisz takie rzeczy to tez jestes niepelnoletni.
13 lis 15:46
znak: Słabo zakładasz. Istnieją też "licea dla dorosłych" czy jakoś tak. W każdym razie przygotowują
do matury. Inna sprawa, że aby wykonać polecenie takie, jak podał autor zadania, wystarczy
usiąść na te kilka minut i zobaczyć, co to jest funkcja kwadratowa, jak wygląda i jakie ma
własności.
13 lis 16:04
daras: 
możesz wysłać kurierem
13 lis 20:27