sin(x) | ||
sin(x)[sin(x)+cos(x)]= | ||
cos(x) |
sin(x) | ||
sin(x)[sin(x)+cos(x)]− | =0 | |
cos(x) |
1 | ||
sin(x)[sin(x)+cos(x)− | ]=0 | |
cos(x) |
sin(x)cos(x)+cos2(x)−1 | ||
sinx=0 ∨ | =0 | |
cos(x) |
sin(x)cos(x)+cos2(x)−sin2(x)−cos2(x) | ||
=0 | ||
cos(x) |
sin(x)cos(x)−sin2(x) | ||
=0 / * cos(x), cos(x)≠0 | ||
cos(x) |
x | ||
t= tg | ||
2 |
1−t2 | ||
sinx= | ||
1+t2 |
2t | ||
cosx= | ||
1+t2 |
2t | ||
tgx= | ||
1−t2 |
1 | 1 | |||
tg2x+tgx= tgx* | , 1+tg2x= | |||
cos2x | cos2x |
π | ||
x=kπ v x= | +kπ , k∊C | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |