Pochodna
Granica : Pochodna funkcji sklejanej, jak policzyć?
| | ⎧ | x3+1 dla x ≥ 0 | |
| f(x) = | ⎩ | −x+1 dla x<0 |
|
Czy pochodna w 0 trzeba liczyć z definicji, za pomocą granicy lewo i prawostronnej?
12 lis 19:48
Jerzy:
A kto ci każe liczyć pochodną w zerze ?
12 lis 19:56
Jerzy:
Pytanie jest,czy istnieje pochodna tej funkcji dla x = 0 ?
12 lis 20:29
wredulus_pospolitus:
Funkcja nie jest różniczkowalna w x=0.
12 lis 20:41
Jerzy:
Dokładnie
12 lis 20:43
ABC: a gdzie dowód tego faktu ?
12 lis 20:49
Granica: No jeżeli liczyć pochodną funkcji, to trzeba wszędzie ją zbadać.
12 lis 21:47