matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trudne..........
matek:
Ciąg (a,b,c) jest arytmetyczny i a+b+c=33.ciąg (a,b+3,c+13)jest geometryczny.Oblicz a,b,c
1 mar 14:14
Bogdan:
Łatwe. Rozwiąż układ trzech równań: a + b + c = 33 2b = a + c (b + 3)
2
= a * (c + 13)
1 mar 14:29