11 lis 22:57
anonim123: Proszę o pomoc bo mam inne niż tutaj podane zadania do rozwiązania na jutro
11 lis 23:01
ABC: weż ty rób porządne zdjęcia , napisz długopisem na tej samej kartce postać wyjściową i końcową
to ci powiem
11 lis 23:04
11 lis 23:11
anonim123: Jak coś jest nieczytelne to pisz
11 lis 23:13
ICSP: ax
2 + bx + c = 0
Podstaw
x = tA
a = φ
b = −2VoY
c = 2yA
11 lis 23:17
anonim123: | | gta2 | |
ya=v0yta− |
| wyznaczyć trzeba ta |
| | 2 | |
11 lis 23:19
ABC:
| | gt2 | |
czyli masz y=vt− |
| i chcesz z tego wyliczyć t (pomijam te dolne indeksy bo łatwiej |
| | 2 | |
pisać)
mnożysz stronami przez 2 , potem na jedną stronę
2y=2vt−gt
2
gt
2−2vt+2y=0
liczysz deltę b
2−4ac=(2v)
2−4*g*2y=4v
2−8yg to
√delta=2
√v2−2yg
| | −b−√Δ | |
i teraz ze wzorów na pierwiastki x1= |
| wychodzi ci to co napisałeś  |
| | 2a | |
11 lis 23:20
anonim123: ICSP nie wiem o co Ci chodzi
11 lis 23:21
ABC:
ICSP napisał ci to co ja ale w skróconej wersji
11 lis 23:23
anonim123: Już rozumiem
11 lis 23:54