sin2x | ||
, x<0 | ||
x |
bx−1 | ||
,x>0 | ||
2x−1 |
sin2x | ||
Nie umiem zrobić tego w klamerce , limx→0 | = 2 , wiec parametr "a" ma wartość 2 . | |
x |
ex−1 | ||
b=4 ale trzeba przynajmniej mieć granicę podstawową | w zerze żeby to policzyć | |
x |
bx−1 | bx−1 | x | ||
= | ||||
2x−1 | x | 2x−1 |
ex−1 | ||
jak trochę poprzekształcasz wykorzystując limx→0 | =1 oraz pq=eq lnp | |
x |
ax − 1 | |
→ ln(a) przy x → 0 i a > 0 | |
x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |