logarytm
log:
Oblicz log9cos(11π/6)−log9sin(29π/6)
11 lis 20:49
Eta:
11 lis 20:50
6latek: | | cos(11π/6 | | cos1/6π | |
log9 |
| =log9 |
| dalej samemu |
| | sin(29π/6) | | sin1/6π | |
11 lis 20:53
a7: | | √3 | |
11π/6=330=270+60 cos(270+60)=sin60= |
| |
| | 2 | |
| | 1 | |
29π/6=870=2*360+90+60 sin(90+60)=cos60= |
| |
| | 2 | |
| | √3 | | 1 | | 1 | |
log9( |
| )−log9( |
| ) = log9√3 = log9914 = |
| |
| | 2 | | 2 | | 4 | |
11 lis 20:58
Eta:
Jeżeli w zadani jest podana miara łukowa, to nie zamieniamy na stopniową !
Na maturze 0pkt
11 lis 21:00
a7: ups
11 lis 21:25
chichi: @
Eta takie zadanie na maturze jest za max 1 pkt. czyli jest to zadanie zamknięte nikt nie
sprawdza jak doszedłeś do wyniku! Na maturze
1pkt
11 lis 21:59