Zespolone
Aleks: Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?
z3=|z|3i
11 lis 15:29
daras: a Ty masz jakiś
11 lis 15:38
Aleks: Zamieniam to na postać wykładniczą:
r3e3iφ=r3ei1/2π
11 lis 15:52
Aleks: I to r3 mi się skraca czy jak?
11 lis 16:05
Aleks: Bo jak się skraca to zostaje sama część zespolona i wtedy jakie są rozwiązania?
11 lis 16:15
kerajs: Porównaj wykładniki, a dostaniesz jedną rodzinę rozwiązań. Pozostałe uzyskasz uwzględniając
okresowość.
12 lis 03:00
Adamm:
Przez 0 nie dzielimy
r = 0 lub e3iφ = eiπ/2
13 lis 14:41