rozwiąż równanie
Beata: rozwiąż równanie
x3+3x2−x−3=0
1 mar 13:40
Bogdan:
Pierwszy krok: x2(x + 3) − (x + 3) = 0
1 mar 13:44
Beata: czy to zadanie ma rozwiązanie
1 mar 13:49
Bogdan:
Tak, to równanie ma rozwiązania.
Pokaż drugi krok.
1 mar 14:00
Beata: (x+3)(X2−1)=0
(x+3)(x−1)(x+1)=0
x+3=0 x−1=0 x+1=0
x=−3 x=1 x=−1
1 mar 14:04
Beata: proszę o sprawdzenie tego równania
1 mar 14:14
Bogdan:
Tak
1 mar 14:27
Beata: czyli X∊(−∞,−3> <−1,1>
1 mar 14:32
Beata: proszę o sprawdzenie
1 mar 14:46
Noah: żle to jest rownanie wiec to bedzie zbior skladajacy sie z 3 elementow czyli klamerki

bo jest =0 czyli "konkretne liczby"
1 mar 14:48
Noah: gdyby bylo <0 to sie zgodze
1 mar 14:49