matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz.
pfff99:
Czy da się to obliczyć bez kalkulatora? arctg (2− pierw z 3)
10 lis 13:02
ICSP:
π
tg(α) = 2 −
√
3
⇒ α =
12
10 lis 13:07
Maciess:
można by było sprobować jakoś tak arctg(x)=arg(1+xi)
10 lis 13:14