matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz zadanie z wykorzystaniem iloczynu skalarnego
frytas:
Uprościć wyrażenie →a ◦ →a + 3 →a ◦ →b − 2 →b ◦ →c + 1, jeżeli →a = 4→p − →q, →b = →p + 2→q, →c = 2→p − 3→q, gdzie |→p| = 4, |→q| = 1 oraz ∡(→p, →q) =
1
2
π
9 lis 21:25