matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
fil:
Oblicz pochodne
Pt
C
w
=
m(T
k
−T
P
)
dC
w
1)
dm
dC
w
2)
dt
dC
w
3)
dT
k
dC
w
4)
dT
p
9 lis 10:13
ICSP:
Czy ty już nie liczyłeś całek?
9 lis 10:27
Leszek:
d C
w
−Pt
=
d m
m
2
( T
k
−T
p
)
d C
w
P
=
d t
m(T
k
−T
p
)
11 lis 21:09