1+cosα+i sin α | ||
Z= | ||
1+cosα − i sin α |
cos a/2 + i sin a/2 | ||
Z= | = cos a + i sina a | |
cos a/2 − i sin a/2 |
cos a/2 + i sin a/2 | ||
ze z tego | wyszlo cos a +i sin a | |
cosa/2 − i sin a/2 |
(cosa/2+isina/2)(cos a/2+sin a/2) | |
= | |
(cos a/2−i sin a/2)(cos a/2+sin a/2) |
cos2a/2+2isina/2cosa/2+(isina/2)2 | ||
= | ||
(cos2 a/2−i2 sin2 a/2) |
cosx + isinx | cosx + isinx | ||
= | = cos(x+y) + isin(x+y) | ||
cosy − isiny | cos(−y) + isin(−y) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |