matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie zespolone
weronika:
prosze o sprawdzenie: 1) e
z
=e
Re z
uzylam ln i wyszlo mi z=Re z czyli z=x 2) e
z
=e
Im z
z=Im z z=y
8 lis 20:37
kerajs:
2) e
x
e
iy
=e
Im(z)
e
ik2π
(x=y)∧(y=k2π) z=...
9 lis 07:01