zaznaczyc na plaszczyznie
weronika:
z∊ℂ: arg z6=0
oraz arg z6=π
zrobilam to tak:
z6=|z|(cos6φ+i*sin6φ)
6φ=0
φ=0
wykres to prosta na osi Re
i drugim analogicznie
φ=π/6
i wykres to prosta w 1 cwiartce pod katem π/6 do osi Re
czy to jest dobrze? czy w wynikach powinnam uwzglednic jeszcze jakis okres? i wyjdzie wiecej
rozwiazan? przy nierownosciach tak robilismy a nie wiem co gdy jest rownosc
8 lis 20:26
ICSP: arg(z) = 0 ⇒ z = 0 + 2kπ dla całkowitego k.
8 lis 21:55
kerajs: 6α=k2π
α=...
6β=π+k2π
β=...
9 lis 06:46