Potrzebuję pomocy
Macierz: Wyznacz wartości x, y, z, t, dla których zachodzą równości:
x y 3 2 z −10
4 7 razy 0 4 = 12 −t
8 lis 20:19
ABC:
umiesz wymnożyć przez siebie macierze 2x2?
8 lis 20:22
Macierz: umiem

z tym że wyszło mi coś takiego:
3x 2x+4y z −10
12 36 = 12 −t
−t=36 2x+4y= −10
t= −36 x + 2y= −5
x= −5 −2y
−10 −4y +4y = −10
0=0
I nie wiem za bardzo co mam zrobić z wartością z
8 lis 20:36
ABC:
no przecież 3x=z , jedną z niewiadomych przyjmij za parametr a inne uzależnij od niej
8 lis 20:55