matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicować na płaszczyźnie Gaussa zbiór
Bartek:
A czy to jest ok? Arg (z
3
) = π |z
3
|(cos3α + isin3α) 3α = π + 2πk / :3 α =
π
3
+
2πk
3
α ∊ {
π
3
, π,
5π
3
}
7 lis 22:33
kerajs:
OK (rysunek wymaga jeszcze skal i opisu osi)
9 lis 07:26