matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicować na płaszczyźnie Gaussa zbiór
Bartek:
Czy to jest dobrze zrobione? arg(zi)=
π
4
v |z| ≤ 1 arg(z) + arg(i) =
π
4
arg(z) +
π
2
=
π
4
+ 2πk arg(z) =
π
4
−
π
2
+2πk arg(z) = −
π
4
+2πk |z| ≤ 1 x
2
+y
2
≤1 S = (0,0) r=1
7 lis 22:17
ICSP:
dobrze
7 lis 22:21