Rozwiąż równania. Proszę o pomoc w zadaniach.
mmartinn: Zadanie 1.
Rozwiąż równanie 4²− 8 = 0
Zadanie 2.
Rozwiąż równanie 8² + = 0
Zadanie 3.
Rozwiąż równanie 3² − 2 − 1 = 0
Zadanie 4.
Rozwiąż nierówność −x² + 2 + 4 > 0
Zadanie 5.
Rozwiąż nierówność 2² + − 1 ≤ 0
Zadanie 6.
Wyznacz dziedzinę funkcji f (x) = U{4}{√4x²+4x+1
7 lis 20:20
ABC:
nie umiesz przepisać to daj zdjęcie na zapodaj a tu linka
7 lis 20:32
ICSP:
1) sprzeczne
2) źle określone
3) sprzeczne
4) −x2 + 6 > 0 ⇒ x2 − 6 < 0 ⇒ x ∊ (−√6 ; √6)
5) sprzeczne
6) źle określone
7 lis 21:42
6latek: Wydaje mi sie ze pisze z telefonu co nie zwalnia go od tego zeby sprawdzil co napisal
Rownanie i niewrownosc sie czyms charakteryzuja . Przeczytaj ich definicje
Zadanie 6 zapisze za Ciebie bo kiedys sam mialem z tym klopoty (z zapisem)
Odczytujemy z pierwotnego zapisu (dziedzine)
Musi byc 4x
2+4x+1>0 to (2x+1)
2>0 dalej sam
7 lis 23:00
Eta:
A co dla x= −1/2
8 lis 00:06
6latek: Dobry wieczor

Pamietaj ch.......o nie dziel przez zero
8 lis 00:40