Równania zespolone
Mati: |z| + z(sprzężone) = 0
√x2+y2 + z−yi = 0 /2
x2 +y2 + (x−yi)2 = 0
x2 +y2 +x2 −2xy −y2 = 0
2x2 −2xy = 0
Dobrze to zrobiłem? I jak dalej iść?
7 lis 17:04
wredulus_pospolitus:
wowwww
a + b − c = 0 //
2
to NIE JEST
a
2 + (b−c)
2 = 0
7 lis 17:06
wredulus_pospolitus:
2)
√x2+y2 + x − iy = 0 −−−> y = 0
7 lis 17:06
Mati: Zastanawiałem się nad tym

, czyli jednak nie, ok poprawie
7 lis 17:07
Jerzy:
I dlaczego z − yi = x − yi ?
7 lis 17:08
Mati: literówka, miało być że sprężone z to x−yi a nie z−yi
7 lis 17:09
Mati: √x2+y2 +x −yi = 0 /2
x2 + y2 + x2 −y2 = 0
2x2 = 0
x = 0
Dobrze?
7 lis 17:13
ICSP:
7 lis 17:16
wredulus_pospolitus:
coooooo
7 lis 17:17
wredulus_pospolitus:
Mati ... ponownie
a + b − c = 0 //2
(a+b − c)2 = 0 a nie jakieś a2 + (b−c)2 = 0
7 lis 17:17
wredulus_pospolitus:
a co gorsza ... to nie jest
a2 + b2 − c2 = 0
7 lis 17:18
wredulus_pospolitus:
Mati ... wybacz ... ale Ty jesteś na studiach ... a robisz błędy na poziomie 12−13 latka
7 lis 17:18
Mila:
|z|+z*=0
z=x+iy , gdzie x,y∊R
√x2+y2+x−iy=0
√x2+y2=−x+iy⇔
y=0 ( lewa strona jest liczbą rzeczywistą)
√x2=−x
|x|=−x⇔x≤0
x≤0 i y=0
7 lis 18:00