Siła/wektory
Rafał: Hej. Potrzebuje rozwiązać kilka zadań na dzisiaj bardzo bym prosił o pomoc
1.Znajdż wektor jednostkowy n prostopadły do dwóch wektorów A=(2,−1,1) B=(1,2−1)
Sprawdź wynik obliczeniowo
2. Siła →F=−3 x →I + →J +5 x →K działa na punkt →R= (7,3,1) Oblicz a) moment siły względem
początku układu współrzednych
b)moment siły względem punktu r2 =(0,10,0).
Wiedz że moment siły →M= →R x →F
6 lis 18:12
wredulus_pospolitus:
1.
Krok 1: iloczyn wektorowy (masz wektor prostopadły)
Krok 2: dzielisz współrzędne wektora przez długość wektora (masz wektor jednostowy)
6 lis 18:59