Rzędy macierzy
Patryk: Cześć,
Czy mógłby ktoś policzyć rzędy tej macierzy? Mi wychodzi 4 a powinno rzekomo wyjść 3. W
końcowych obliczeniach wyszło mi: 3+rz[0 0 −1] = 4
https://zapodaj.net/f0a17f2aa2fa3.png.html
6 lis 14:54
wredulus_pospolitus:
to pokaż jak liczysz
6 lis 15:05
jc: Mój program mówi 4, choć oczywiście mogłem pomylić jakiś wyraz.
6 lis 15:11
jc: Pomyliłem się przy wpisywaniu. Rząd = 3.
6 lis 15:14
Patryk: Za chwile wyśle rozwiązanie, jakby coś było nieczytelne to dajcie znać.
6 lis 15:17
6 lis 15:19
wredulus_pospolitus:
'błąd w drugiej linijce
W1 = W1 + W3 = [8 2 0 −6 4]
6 lis 15:22
wredulus_pospolitus:
i wtedy otrzymujesz W1 = 2*W2
6 lis 15:23
wredulus_pospolitus:
A nawet:
W1 = 2W2 = 2W3 (już po skreśleniu)
6 lis 15:23
Patryk: A fakt, bo jest 3*1+1, dzięki za pomoc
6 lis 15:38