matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij zbieznisc ciagow z definicji znajdujac ich granice
Michal0553:
Udowodnij, korzystajac jedynie z definicji, zbieznosc ciagow, znajdujac ich granice a)
1
a
n
=
n
2
b)
(−1)
n
a
n
=
n
c)
2
a
n
= (
)
n
3
6 lis 05:58