yznacz równanie płaszczyzny przechodzącej przez początek układu współrzędnych i
Lewy18: wyznacz równanie płaszczyzny przechodzącej przez początek układu współrzędnych i prostopadłej
to
płaszczyzn ∑
1:x+2y−z+1=0 i∑
2: 2x−y+z=0
ogólnie wiem, że mam wyznaczyć wektory normalne z obu i później pomnożyć je wektorowo i
powstaje
nam wektor normalny szukanej płaszczyzny ,ale nie potrafię sobie tego wyobrazić jak to będzie
wygłądało
czy ktoś potrafiłby to narysować ?
z góry dzięki za uwagę
5 lis 22:04
jc: (x,y,z)=s(1,2,−1) + t(2,−1,1)
5 lis 22:12
Lewy18: wlasnię sie zastanawiam czy to że we wspólrzendych wektorach w 3 wsp. jest −1 i 1 to znaczy ze
kat
pomiedzy plaszczyznami bedzie rowny 90 stopni?
5 lis 22:19
5 lis 23:15