.
Ania: Niech A i B będą zdarzeniami zawartymi w przestrzeni , P – prawdopodobieństwem określonym na .
Zakładając, że: P(A’) = 0,58, P(B’) = 0,32 i P(A B) = 0,87 oblicz: P(A B) oraz P(B−A).
4 lis 11:02
Blee:
Popraw treść zadania. Brak symboli
4 lis 12:25
getin:
Gdyby w tym P(A B) = 0,87 chodziło o P(A∪B) = 0,87 a oblicz: P(A B) chodziło o obliczenie
P(A∩B), to:
P(A) = 1−P(A') = 1−0,58 = 0,42
P(B) = 1−P(B') = 1−0,32 = 0,68
P(A∩B) = P(A) + P(B) − P(A∪B)
P(A∩B) = 0,42+0,68−0,87 = 0,23
P(B−A) = P(B) − P(A∩B) = 0,68−0,23 = 0,45
ale poczekamy na autorkę posta czy tak to miało być z tymi symbolami
4 lis 13:22