matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równaie wykładnicze
laviorne:
Rówanie wykładnicze: 2*e
x
−5*e
−x
=9 Proszę o pomoc
3 lis 18:24
ICSP:
t = e
x
, t > 0
5
2t −
= 9
t
3 lis 18:28
Eta:
(2e
x
+1)(e
x
−5)=0 .................
3 lis 18:30
laviorne:
Czyli x=ln5?
3 lis 18:35
Jerzy:
Tak.
3 lis 18:46