2 | ||
cosα= | ||
3 |
a2√3 | ||
PABCD=a2*sin 60o= | ||
2 |
a2√3 | ||
V= | *H | |
2 |
a2√3 | |
*H=250√6⇒a2*H=500√2 | |
2 |
2 | ||
a2=H2+a2+H2+a2−2*√(H2+a2)*√(H2+a2)* | ||
3 |
4 | ||
a2=2H2+2a2− | *(H2+a2)⇒ | |
3 |
a | ||
H= | ||
√2 |
a | ||
a2* | =500√2 /*√2 | |
√2 |
10 | ||
H= | =5√2 | |
√2 |
α | 2 | α | 5 | |||||
cosα=2/3 ⇒ 2cos2 | −1= | ⇒ cos2 | = | |||||
2 | 3 | 2 | 6 |
α | √5k | a | ||||
cos | = | to | =1k ⇒ a=2k | |||
2 | √6k | 2 |
√3 | ||
V= 4k2* | *√2k =250√6 ⇒ k3=125 ⇒ k=5 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |