ktos pomoze ?
...: doszedlem do momentu gdzie B=1, wymnożylem i pogrupowalem i mam cos takiego :
1−x=(A+C)x
3+(B+D)x
2+Ax+B
3 lis 13:12
Słoniątko:
porównujesz współczynniki przy jednakowych potęgach o ile wcześniej miałeś dobrze
3 lis 13:28
wredulus_pospolitus:
Ta trudno napisać o co Ci chodzi ... że chodzi Ci o rozkład na ułamki proste

Czy naprawdę musimy się domyślać 'co i jak'
3 lis 13:41
Jerzy:
Prościej rozbić na dwie całki.
3 lis 13:49
jc: | 1−x | | 1 | | 1 | | 1 | |
| = (1−x) * |
| = (1−x) ( |
| − |
| ) |
| x4+x2 | | x2(x2+1) | | x2 | | x2+1 | |
3 lis 13:55