matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wszystkie rozwiązania równania 3x^2-x/2=0 należą do przedziału:
omo:
wszystkie rozwiązania równania 3x
2
−x/2=0 należą do przedziału:
2 lis 22:27
wredulus_pospolitus:
x
3x
2
−
= 0
2
1
x(3x −
) = 0 −−−> jakie masz rozwiązania
2
2 lis 22:59
Vika:
[0;1)
12 paź 16:00
Jolanta:
Liczba*0=0
1
x=0. 3x−
=0
2
1
3x=
/:3
2
1
x=
6
1
[0,
]
6
12 paź 16:57
Michal:
2x
2
+3x=0
12 sty 17:08
Jolanta:
x(2x+3)=0 x=0. 2x+3=0 2x=−3
3
x=−
2
3
Odp. 2x
2
+3x=0 dla x=−
x=0
2
Jezeli pytanie jest o przedział tak jak w zadaniu wyżej to
3
Odp x ∊[−
,0]
2
12 sty 22:38