matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma szeregu
:#62;:
suma szeregu
1
1
∑
n→
∞
=
+
2
n
3
n
2 lis 17:49
wredulus_pospolitus:
bez tego '='
2 lis 17:49
wredulus_pospolitus:
suma jest od n=1 czy od n=0
1
a
1
∑
=
= 2a
1
2
n
0.5
1
a
1
3
∑
=
=
a
1
3
n
2/3
2
∑ tego co masz = ....
2 lis 17:51
:#62;:
n=1 , dziękuję za pomoc
2 lis 17:54