szereg
fil:
Dla jakich x ∊ R szareg jest zbiezny?
1 lis 14:29
wredulus_pospolitus:
dla
x ∊ (−2 ; 2)
dla x = −2 szereg będzie ograniczony, ale nie będzie zbieżny
| | x | |
dla pozostałych 'x' zachodzi | |
| | ≥ 1 więc ciąg rozbieżny |
| | 2 | |
1 lis 14:33
fil:
A takike cos jest poprawne?
x
0 = 2
x
n = (x − x
0)
n −−−. jesli tak to dlaczego?
x ∊ (x
0 − r, x
0 + r)
| | 1 | |
r = |
| −−−− to tez? |
| | limn−>∞n√|an| | |
1 lis 14:36
wredulus_pospolitus:
ale co to jest
1 lis 14:37
fil: x0 = 0*
1 lis 14:37
wredulus_pospolitus:
Ty wyznaczasz promień zbieżności ale czemu x
0 = 2

Na jakiej podstawie

x
0 =
0
1 lis 14:38
fil: mhm
1 lis 14:44
Mila:
| | xn | | x | |
∑(n=0 do∞) |
| =∑(n=0 do∞)( |
| )n |
| | 2n | | 2 | |
|x|<2
x∊(−2,2)
1 lis 20:11