Jakim wynikiem działania jest zbiór <-12;0)
Michał: Jakim wynikiem działania jest zbiór <−12;0)
31 paź 21:20
wredulus_pospolitus:
Zadaj jeszcze raz pytanie − tym razem wyjaśniając nam o co właściwie się pytasz
31 paź 21:21
a7: chyba chodziło wynikiem jakiego "działania" jest zbiór <−12,0)?
np. nierówności
x*(x+12)<0
31 paź 22:00
ABC:
a7 ty masz pewnie dużo dobrych chęci ,ale roi się od nieścisłości w twoich wypowiedziach
dla tej nierówności masz zbiór (−12,0)
31 paź 22:16
a7: tak, to prawda...
31 paź 22:22
a7: ABC w Twoich wypowiedziach natomiast czasem wyraźnie brak dobrych chęci...: )
31 paź 22:23
ABC:
ja jestem zasadniczy w kwestii brania odpowiedzialności za to co się pisze publicznie − ktoś
może chcieć się z tego uczyć, to nic osobistego, każdemu przygaduję kto nonszalancko zadania
robi
31 paź 22:26
a7: w takim razie łatwo podać przykład działania na zbiorach którego wynikiem będzie taki zbiór
31 paź 22:26
6latek: ABC tutaj ma racje .
Chodzi o to ze matematyka jest nauka scisla i polecenia nalezy formuowac dokladnie ,
Nie mozna sie domyslac .
31 paź 22:30
a7: matematyka jest nauką ścisłą, ale pedagogika i komunikacja nie
31 paź 22:31
6latek: Przepraszam a7
Do czego w tym przypadku potrzebna jest pedagogika i komunikacja ?
31 paź 22:33
Lagi : <−12,0)
4 mar 13:17
Eta:

A={x: x∊R i x<0}
B={x: x∊R i x≥−12}
A ∩ B= <−12,8)
==============
4 mar 13:44
janek191:
?
4 mar 16:12
Eta:
<−12,0)
4 mar 16:13
janek191:
Jeszcze litery A i B zamienione na rysunku
4 mar 16:16
Eta:
A no tak
4 mar 16:16
Adamm: @a7 masz rację, ale tutaj komunikacja też leży
4 mar 16:17