Wyznacz kresy zbiorów
ali: Wyznacz kresy zbiorów
Jeśli nie zakładam,że 0 ∊ ℕ
inf A = 0,sup A = 1
| | 1 | |
inf B = |
| ,sup B = 1  |
| | 2 | |
Jak to jest z tymi naturalnymi?Nie mowil nic prowadzący o uwzględnianiu ani o nie uwzględnianiu
31 paź 17:28
ABC:
musisz wytłumaczenia dać dlaczego to są kresy
jeżeli kres należy do zbioru to łatwiejsze wytłumaczenie, jeżeli nie należy trochę trudniejsze
31 paź 18:02
ali: Tak tak rozumiem,tak się zapytałem po prostu,czy w porządku wyniki
31 paź 18:07
ABC:
jeżeli 0 nie należy do N to wyniki dobre
31 paź 18:11